Adó 1% - Kántor Mihály Általános Iskola, Cigánd

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Adó 1%

Az Ön adó 1%-a fontos nekünk! Akkor is, ha Ön szerint az csak pár forint.

Kérjük
rendelkezzen a Cigándi Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány javára adó 1%-ának felajánlásával.

A Cigándi Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány adószáma:18626915-1-05

Köszönjük, hogy adója 1%-ával is segíti az általános iskolások ügyét!

Mire fordítjuk az adó 1% felajánlásokat?
-
Sport, tanulmányi versenyek, szabadidős programok lebonyolítása, díjazása, egyéb költségeinek viselése (pl: utazás, étkezés)
- Tehetséggondozó foglalkozások szervezése, díjazása
- Kiemelt teljesítményű tanulók fejlesztése, felzárkóztatása
- Iskola eszközállomány, udvar fejlesztése
- Gyermekbarát tantermek kialakítása
- Tanulmányi kirándulások szervezése, (gyerekek, pedagógusok)
- Partnerkapcsolatok ápolásának járulékos költségei
- Nyári táborozások szervezése
- Szabadidős képességfejlesztő kül- és beltéri eszközök, játékok beszerzése
- Bevétellel járó iskolai rendezvények anyagköltségének megelőlegezése
- Külföldi és belföldi testvériskolai kapcsolatok ápolása
- Hátrányos helyzetű gyerekek életkörülményeiből adódó hátrányok csökkentése
- mentálhigiéniés gondozás

Hogyan rendelkezhet az adó 1%-ról?
Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2022. május 20-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.
Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező egyháznak.
Az 1+1 %-os felajánlásáról
függetlenül attól, hogy a 2021-es személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.
A rendelkezést 2022. május 20-ig benyújthatja:

  • a személyi jövedelemadó-bevallás részeként (elektronikus úton, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),

  • az e-szja felületen az online kitöltő program segítségével (elektronikus úton, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen)

  • a 21EGYSZA jelű nyomtatványon (elektronikus úton, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen eljárva, lezárt borítékban). A nyomtatvány a NAV honlapjáról is letölthető,

  • a 21EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként (postai úton, vagy a személyesen a NAV ügyfélszolgálatain).
  • 2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1 %-os nyilatkozatát. Amennyiben munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 %-áról, akkor azt részére legkésőbb 2022. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén, továbbá a kísérőjegyzéken rajta legyen az aláírása!)

Fontos, hogy a 2022. május 20-i határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.
Az 1+1%-ról rendelkező nyilatkozatán jelezheti azon döntését is, hogy nevét és elérhetőségét (postai, illetve elektronikus levelezési címét) az Ön által kedvezményezettként feltüntetett civil szervezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

  

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz